Urmărește emisiunea live


Petarde confiscate la frontieră de Ziua Naţională. Cantitate impresionantă

Granita
Granita

Peste 210.000 de petarde au fost descoperite, de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, ascunse într-un microbuz.

valoarea capturii este de 41.000 lei. Petardele erau ascunse în spatele unor saci cu textile, cu intenţia de a fi introduse ilegal în România.

Potrivit unui comunicat al IGPF, materialele pirotehnice au fost descoperite de poliţişti într-un microbuz condus de un cetăţean bulgar, care transporta articole textile din Bulgaria în România.

"În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră doljeni, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Calafat, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra compartimentului marfă al microbuzului. În urma controlului efectuat, au fost descoperite, ascunse prin metoda capac în spatele sacilor cu materiale textile, mai multe cutii ce conţineau 210.000 petarde. Cu ocazia cercetărilor, conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă şi a declarat că nu ştia despre existenţa produselor pirotehnice, deoarece a preluat microbuzul din localitatea Vidin, fără a verifica încărcătura acestuia", se precizează în comunicat.

[citeste si]

Produsele pirotehnice în valoare de 41.000 de lei au fost reţinute de către autoritatea vamală, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi contrabandă calificată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel