Peste o treime din refugiații ucraineni s-au angajat în industria prelucrătoare

Sursă foto: Pexels (ELEVATE)
Sursă foto: Pexels (ELEVATE)

Peste o treime dintre refugiații ucraineni și-au găsit locuri de muncă în industria prelucrătoare. 

Aproape 40% din totalul refugiaţilor ucraineni care, după începerea războiului, şi-au găsit de muncă în România lucrează în industria prelucrătoare, potrivit unor date centralizate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale puse la dispoziţia Agerpres.

Statisticile MMPS arată că, de pe 24 februarie şi până în prezent, s-au angajat în România 1.891 cetăţeni ucraineni, iar dintre aceştia, 754 (reprezentând 39,4%) activează în industria prelucrătoare.

Ucrainenii s-au orientat spre domeniul construcțiilor

Pe locul al doilea în topul angajărilor în funcţie de domeniul de activitate se află construcţiile, care au preluat 311 refugiaţi, în timp ce pe locul al treilea se află sectorul de restaurante şi hoteluri, care a angajat 177 de cetăţeni din Ucraina.

De asemenea, 135 de persoane care au fugit din calea războiului din Ucraina desfăşoară în România activităţi de comerţ cu ridicata, iar 117 desfăşoară activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport.

Peste 400 de persoane din Ucraina muncesc în România

Documentul MMPS arată că aproximativ un sfert din totalul refugiaţilor ucraineni care şi-au găsit un loc de muncă în România, adică 452 de persoane, s-au angajat la companii din municipiul Bucureşti.

În provincie, cei mai mulţi ucraineni care au fugit din calea războiului şi-au găsit de muncă în judeţul Bistriţa Năsăud, acolo unde au fost încheiate 270 de contracte individuale de muncă. Judeţul Arad a oferit şi el locuri de muncă pentru 167 de cetăţeni ucraineni, în timp ce judeţul Timiş a asigurat posturi pentru 126 de persoane din Ucraina, menţionează sursa citată. 

Ucrainenii continuă să intre în România

Sâmbătă, prin punctele de frontieră au intrat în România 104.554 de persoane, dintre care 8.648 sunt cetăţeni ucraineni, în creștere cu 12,4% faţă de ziua precedentă.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.054 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 18,6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.335 cetăţeni ucraineni (scădere cu 1,8%).

De la declanşarea războiului, până la data de 16.04.2022, ora 24.00, în România au intrat 730.599 de cetăţeni ucraineni. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel