Peste o tonă de carne de porc, confiscată. Venea din Ungaria

carne_porc
carne_porc

Aproape 1.300 de kilograme de produse din carne de porc, care au ajuns din Ungaria într-un depozit din Timişoara, au fost puse sub sechestru de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, întrucât nu erau etichetate corespunzător, a declarat duminică, directorul DSVSA Timiş, Adrian Popa.

"Este vorba despre produse din carne de porc - jambon, salam şi alte mezeluri -, care au ajuns într-un depozit din Timişoara. La ora actuală, marfa este sechestrată şi este în curs de desfăşurare o anchetă pe tema aceasta, pe care o derulăm în comun cu Poliţia Timiş. Marfa trebuia să fie marcată cu ştampila ovală, specifică pentru comerţul intracomunitar, dar produsele au venit în ambalaje cu ştampila pătrată sau dreptunghiulară, care sunt mărci de interior, din Ungaria", a explicat Popa.

Directorul DSVSA Timiş a precizat că în magazine nu au ajuns aceste produse.

Potrivit acestuia, anterior acestui lot, a fost depistat un altul de 400 kg, adus tot din Ungaria, în Timiş. De aici produsele au ajuns în Arad şi Bihor. Din Arad, o parte din aceste produse a plecat spre Bucureşti, a arătat acesta.

Pesta porcină 

Sunt aşteptate rezultatele de laborator în ceea ce priveşte pesta porcină. În paralel, poliţia desfăşoară cercetări.

Referitor la cazurile de pestă porcină, şeful DSVSA Timiş a menţionat că este, în continuare, în supraveghere zona localităţii Bârna.

"Se pare că s-a oprit boala, dar noi urmăm protocolul, cu toate că nu au mai apărut cazuri noi. Urmărim foarte atent să nu apară boala la mistreţi. Până acum nu avem niciun semnal în acest sens", a arătat Adrian Popa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel