Peste o mie de școli vor fi închise, luni, din cauza viscolului

Cursurile din 1. 195 de unități de învătământ vor fi suspendate, luni, în judeţele Vrancea şi Olt urmând să fie închise toate şcolile, în timp ce în alte 22 de judeţe vor fi închise până la 300 de unităţi, a anunţat, duminică, Ministerul Educaţiei.

În judeţele Vrancea şi Olt, inspectoratele şcolare judeţene au luat decizia suspendării cursurilor în toate unităţile de învăţământ.  În judeţul Buzău vor fi închise toate unităţile de învăţământ în afara grădiniţelor şi şcolilor generale din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat.

Judeţele Bacău, unde vor fi suspendate cursurile în 180 de unităţi de învăţământ, şi Botoşani, cu 141 de unităţi, sunt cele mai afectate până în prezent.

De asemenea, 12 inspectorate şcolare judeţene au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de zece unităţi de învăţământ, în timp ce alte zece judeţe înregistrează între 11 şi 300 de unităţi de învăţământ închise.

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Buzău, cu excepţia grădiniţelor şi şcolilor generale din oraşele Buzău şi Râmnicu Sărat, vor fi închise luni şi marţi, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Florina Stoian.

În Vrancea, luni vor fi închise toate şcolile din judeţ.

Toate unităţile de învăţământ din Olt, judeţ afectat puternic de ninsori, vor fi închise, luni, existând chiar posibilitatea ca această măsură să fie prelungită, în condiţiile în care toate drumurile din judeţ vor fi închise, a anunţat conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar.

Şaptesprezece unităţi de învăţământ vor fi închise, luni, în judeţul Ialomiţa, în condiţiile în care există două drumuri naţionale şi 12 drumuri judeţene închise, iar 27 de localităţi sunt izolate, din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a vântului puternic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel