Peste 72.000 de români suferă de boala Parkinson

parkinson
parkinson

În România, circa 72.000 de persoane suferă de boala Parkinson, a declarat, miercuri, preşedintele Asociaţiei Bolnavilor de Parkinson, Dan Răican.

Medicii specialişti atenţionează că, în ultimul timp, au apărut foarte multe modificări conceptuale şi, practic, Parkinsonul este acum o boală multifuncţională, care afectează sistemul nervos periferic, dar sunt situaţii în care porneşte de la structura nervoasă a tubului digestiv, informează Agerpres.

Persoanele care au această boală prezintă foarte multe modificări, care la un moment dat le afectează viaţa normală, dezvoltă tulburări psihice, cognitive şi de somn, spune prof. dr. Ovidiu Băjenaru, preşedintele Societăţii Române de Neurologie. În ceea ce priveşte soluţiile terapeutice, au fost înregistrate foarte multe progrese - este vorba de terapii care ameliorează în special tulburările motorii. "Şi la noi se face stimulare cerebrală la Spitalul Universitar şi Bagdasar, eistă o listă de aşteptare cu foarte mulţi bolnavi, costurile fiind mari", a menţionat prof. Băjenaru.

Medicul a reamintit cu această ocazie şi de deficienţele eistente în acest caz - lipsa testelor neuro-genetice care nu se pot face la noi, dar şi investigaţiile imagistice performante şi lipsa unei recuperări medicale specializate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel