Peste 700 de rezidenți nu pot intra pe piața muncii

Medicii care au terminat de curând rezidenţiatul nu pot intra pe piaţa muncii din cauza Ministerului Sănătății care întârzie eliberarea unor documente necesare obţinerii certificatelor de liberă practică. 

Peste 700 de medici care au finalizat programul de rezidenţiat anul acesta riscă să rămână fără un loc de muncă din cauza birocraţiei, scrie evz.ro.

Cu toate că au susţinut examenul de specialitate în luna martie, Ministerul Sănătăţii întârzie să le semneze ordinele necesare obţinerii certificatelor de liberă practică. Mai exact, fără aceste acte tinerii medici nu au cum să profeseze în niciun cabinet sau spital ce se află în contract cu Casa de asigurări.

Citește și: Românii vor beneficia de servicii medicale gratuite

"Dat fiind faptul că pe 10 iunie 2014 s-au încheiat contractările cabinetelor şi spitalelor cu casele de asigurări, niciun furnizor nu poate angaja tineri specialişti. Ministerul, care era obligat să elibereze de două luni aceste acte, blochează potențiala angajare a peste 700 de medici!", a declarat Dan Pereţianu, preşedintele Camerei Medicilor din Bucureşti.

Până anul trecut, medicii primeau certificate de liberă practică de la Colegiul Medicilor încă din timpul rezidenţiatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel