Peste 700 de elevi din Teleorman vor primi în acest an şcolar 'Banii de liceu'

Peste 700 liceeni din judeţul Teleorman vor beneficia în anul şcolar 2019-2020 de programul naţional de protecţie socială 'Bani de liceu', potrivit listei finale publicată, luni, de Ministerul Educaţiei Naţionale. 

În Teleorman, au îndeplinit condiţiile de eligibilitate şi au depus cereri 716 elevi, toţi solicitanţii fiind admişi în programul 'Bani de liceu'. Sprijinul financiar are o valoare de 250 de lei pe lună şi se acordă, pe toată durata anului şcolar, elevilor care urmează liceul la cursuri de zi. Pentru a beneficia de bursă, venitul brut lunar pe membru de familie trebuie să fie de maximum 500 de lei.

Sunt luate în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, a alocaţiei pentru susţinerea familiei, a burselor de studii sau sociale. Plata bursei poate fi sistată atunci când beneficiarul depăşeşte 20 de absenţe nemotivate, obţine o medie sub 7 la purtare, nu mai frecventează cursurile sau a fost exmatriculat. În Teleorman, în anul şcolar trecut, 1.000 de elevi au beneficiat de programul 'Bani de liceu', conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel