Peste 60 de tone de deșeuri provenite din țări europene, blocate să intre în țară la vamă. În acte figurau ca mobilier, îmbrăcăminte second-hand și saltele

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Au fost blocate peste 60 de tone de deșeuri la vamă.

Şapte camioane care erau încărcate cu aproximativ 66 tone de deşeuri provenite din Olanda, Anglia, Finlanda şi Germania au fost blocate, în ultimele 24 de ore, să intre în ţară pe la frontiera cu Ungaria, după ce s-a stabilit că transporturile sunt ilegale.

Camioanele, conduse de cinci şoferi români şi un polonez, au fost verificate la intrarea în ţară prin Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş II.

Mobilier, îmbrăcăminte second-hand şi saltele

Conform unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad, şoferii au prezentat acte din care reieşea că transportă mobilier, îmbrăcăminte second-hand şi saltele pentru firme din ţara noastră.

”Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Protecţiei Consumatorului Bihor şi Arad. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 65.850 kg de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a informat sursa citată, conform Agerpres.

Autorităţile au dispus ca deşeurile să se întoarcă în cele patru ţări în care au fost încărcate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel