Peste 60 de cazuri furt de energie electrică, depistate în judeţul Teleorman

Un număr de 62 de cazuri de sustragere ilicită de energie electrică au fost identificate în judeţul Teleorman, în urma acţiunilor desfăşurate cu scopul de a preveni şi combate fenomenul de racordare ilegală la reţeaua de distribuţie a energiei electrice de către societatea Distribuţie Oltenia. 

Au fost verificate locuri de consum din 38 de localităţi din judeţ, atât din mediul rural cât şi din cel urban, fiind depistate 62 de cazuri de consum ilicit de energie electrică, pentru care au fost încheiate note de constatare. În peste 90% din cazurile identificate au fost întocmite dosare penale, a precizat, pentru AGERPRES, specialistul în Relaţii Publice al Distribuţie Oltenia, Ramona Nicola. 

Cantitatea de energie electrică estimată ca fiind consumată şi nefacturată în perioada aprilie-iunie 2019 se ridică la peste 1,1 GWh, valoarea prejudiciului fiind de aproape 420.000 de lei, a adăugat sursa citată.

Acţiuni de verificare au avut loc în toate cele şapte judeţe în care operează Distribuţie Oltenia. În judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea, în perioada aprilie-iunie, au fost identificate 499 de cazuri de consum ilicit de energie electrică. 

Sustragerea de energie electrică constituie infracţiune de furt şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel