Peste 5.000 de mineri din Valea Jiului scandează lozici împotriva Guvernului

mineri
mineri

Peste 5.000 de mineri din Valea Jiului protestează pe străzile din localit['ile V[ii Jiului, scandând lozinci împotriva Guvernului. Minerii, majoritatea îmbrăcaţi în salopete, sunt de la toate cele şapte exploatări din Valea Jului, respectiv Lonea, Petrilea, Livezeni, Vulcan, Paroşeni, Lupeni şi Uricani. Ei scandează lozinci împotriva Guvernului şi ameninţă că şi-au pierdut răbdarea. Manifestanţii sunt însoţiţi pe traseu de către jandarmi.

Înainte de a pleca în marş, ortacii au cântat imnul minerului în curtea CNH şi au ţinut un moment de reculegere pentru minerii care şi-au pierdut viaţa de-a lungul timpului în subteran, subliniind totodată că guvernanţii îşi amintesc de ei numai în momentul în care în minele din Valea Jiului se întâmplă tragedii, potrivit Mediafax.

La Ministrul Economiei în cursul dimineţii de miercuri au loc negocieri pentru preţul gigacaloriei pentru huila din Valea Jiului, plătită în luna februarie cu 75 de lei, pentru celelalte luni din 2012 trebuind negociat un nou preţ. În prezent, între CNH şi cele două termocentrale care cumpără huila nu există un contract pentru preţul gigacaloriei.

Pe de altă parte, miercuri la prânz reprezentanţii Companiei Naţionale a Huilei şi o delegaţie a minerilor formată din trei lideri de sindicat şi trei mineri vor pleca la Bucureşti pentru negocieri la Ministerul Economiei.

Peste 2.000 de mineri de la cele şapte expoatări din Valea Jiului s-au adunat, miercuri dimineaţă, în curtea Companiei Naţionale a Huilei (CNH) din Petroşani, pentru a continua protestele declanşate cu trei zile în urmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel