Peste 5.000 de candidaţi la concursul de rezidenţiat de duminică

rezidentiat-2011
rezidentiat-2011

La examenul de rezidențiat de duminică s-au înscris peste 5.000 de candidaţi. Concursul va fi organizat, în premieră în şase centre universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara, fiecare locaţie având propriile subiecte după o metodologie unică, informează MS.

"Spre deosebire de anii trecuţi, rezidenţiatul se va desfăşura descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. În sesiunea din 2011, absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3.810 locuri şi posturi, dintre care 2.998 locuri şi 812 posturi, pentru sesiunea din acest an fiind înscrişi 5.025 candidaţi", a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Dintre cele 2.998 locuri scoase la concurs, 2.600 sunt pentru medicină, 290 pentru medicină dentară şi 108 pentru farmacie.

În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare centru universitar, dar vor avea la bază o tematică comună, respectând totodată o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare, a adăugat sursa citată

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat că la acestă sesiune accentul va fi pus pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări şi va dura patru ore.

Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu din respectiva universitate, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.

Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi sau posturile pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare nu vor putea fi alese de alţi candidaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel