Peste 400 de muncitori au început a cincea săptămână de grevă

Alexandru Ichim / 01 apr 2019 / 10:26 Salveaza PDF Comentarii
FOTO: Facebook / Presa Satu Mare
FOTO: Facebook / Presa Satu Mare

Circa 400 de angajaţi ai fabricii de maşini de gătit Electrolux din Satu Mare au început, luni, a cincea săptămână de grevă generală, nemulţumiţi de nivelul de salarizare.

Muncitorii s-au întâlnit în faţa fabricii cu conducerea sindicatului Samus, care le-a transmis că, deşi a fost la Satu Mare ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, problema nu a fost rezolvată, astfel că greva continuă.

"Se fac presiuni mai departe. Joi şi vineri am mai trimis nişe scrisori, o să vedem ce răspunsuri primim astăzi (luni n.r.). E a cincea săptămână de grevă, e săptămâna cea mai esenţială, săptămâna în care toate lumea aşteaptă să se întâmple ceva, atât noi cât şi compania, deci va trebui să rezistăm mai departe. Câţiva oameni ne-au ieşit din grevă, dar între timp câţiva oameni au ieşit din concedii medicale, deci suntem în aceeaşi formaţie completă", a declarat preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur.

Secretarul filialei Cartel Alfa, Vasile Dârle, a spus că se discută cu reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială pentru studierea posibilităţii acordării de ajutoare sociale muncitorilor aflaţi întreaga lună martie în grevă, angajaţi care nu vor avea niciun venit.

Greva de la Electrolux a fost începută luni, 4 martie, pe perioadă nedeterminată. 

Vezi și: VIDEO Incendiu violent la un transformator electric. Pană de curent în oraș

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26