Urmărește emisiunea live



Peste 400 de magistrați au semnat memoriul împotriva propunerilor CSM de modificare a legilor Justiției

Lista magistratilor care au semnat un memoriu împotriva propunerilor CSM de modificare a legilor justiției se îngroașe, ajungând luni, la ora 16:00, la 405 nume, potrivit hotnews.ro. Scrisoarea de protest a fost înaintată Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului Național al Magistraturii și Ministerului Justiției.

Un număr de 405 de magistrați contesta tentativa Consiliului Superior al Magistraturi, condus de Marius Tudose, de modificare a Legii nr. 303/2004 privind statutul magistratilor. Este vorba despre cele 3 propuneri aflate la punctul 8 pe ordinea de zi a sedintei de marti, 21 iulie 2015, a Comisiei nr. 1 a CSM - independenta si responsabilizarea justitiei.

Citește și: O nouă revoltă a magistraților împotriva CSM

Modificarile criticate de magistrati sunt urmatoarele:

- reintroducerea numirii directe in functia de judecator ori procuror a magistratilor asistenti si a avocatilor cu vechime de cel putin 18 ani, exclusiv pe baza de interviu, la judecatorii si la parchetele de pe langa acestea (art. 33 ind. 1 alin. 2 din Legea nr. 303/2004)

Vezi AICI lista magistraților care au semnat memoriul

- schimbarea modalitatii de sustinere a examenului de promovare in functii de executie, prin instituirea ca proba a unei asa numite evaluari a activitatii profesionale pe ultimii 3 ani (transformarea unei conditii de participare in nota de promovare) (art. 46 din Legea nr. 303/2004)

- reintroducerea prevederii privind numirea fostilor magistrati cu vechime de minim 10 ani in functii vacante la instante sau parchete de acelasi grad cu cele unde au functionat. (art. 33 ind. 1 alin. 1 din Legea nr. 303/2004).

Vezi AICI Memoriul 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel