Peste 40 de studenți au deprins "primul pas în carieră"

În perioada 13-17 ianuarie 2014, 45 de studenți s-au aflat în Timișul de Jos, din județul Brașov, în tabăra de excelență din cadrul proiectului "Primul pas în cariera ta", în cadrul căreia au acumulat  liniile directoare în ceea ce priveşte pregătirea pentru un interviu, lucru ce le va facilita accesul la un job, ţinând cont de aşteptările şi condiţiile pieţei de muncă din România.

La proiectul desfășurat la Hanul Dâmbul Morii de către Qipa Individual Development S.R.L., în parteneriat cu Convex Network S.R.L. şi F.A.S.E.R. Bucureşti, alături de cei 45 de studenți, selectaţi în funcţie de rezultatele şi activitatea din cadrul sesiunilor de consiliere şi orientare vocaţională a proiectului, s-au aflat și traineri şi consilieri din echipa de proiect şi doi invitaţi: un profesor universitar din cadrul Universităţii Bucureşti şi un manager de Resurse Umane.

Tinerii au acumulat noțiuni privind mediul de afaceri din România, dar și câteva guiding lines privind prezentarea la un interviu sau așteptările unui angajator.

Studenţii au fost provocaţi să creeze o companie, familiarizându-se astfel cu noţiuni importante: domeniul de activitate, viziunea şi misiunea unei companii, planul de afaceri, obiectivele afacerii, analiza SWOT, strategia financiară şi strategia de vânzări şi marketing, toate în funcţie de un buget dat şi exerciţii sau jocuri menite să aducă creşteri ale acestuia, iar la final, cel mai bun plan fiind răsplătit cu premii.

În final, atât tabăra de excelenţă cât şi cursurile la care au participat studenţii şi-au atins obiectivele vizate, precum şi pe acelea de instruire şi direcţionare a tinerilor pentru a le facilita accesul într-o companie, creându-le o imagine obiectivă asupra pieţei angajatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel