Peste 40 de deţinuţi au murit într-un incendiu la o închisoare de lângă Jakarta

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un incendu violent a dus la moartea a zeci de persoane într-o închisoare din Indonezia. 

Cel puţin 41 deţinuţi au fost ucişi şi opt grav răniţi într-un incendiu ce a cuprins miercuri o închisoare supraaglomerată din apropiere de capitala indoneziană Jakarta, au anunţat mai mulţi oficiali, citaţi de DPA, scrie Agerpres. 

Incendiul a izbucnit în jurul orei 2 dimineaţă (17:00 GMT marţi) la penitenciarul Tangerang din provincia Banten, la aproximativ 20 de kilometri de Jakarta, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Yusri Yunus.

"Patruzeci şi unu de oameni au fost găsiţi morţi", a spus el.

Nu se știe de la ce a pornit incendiul 

Opt persoane au fost grav rănite şi alte 70 au suferit arsuri minore, a declarat poliţia. Yunus a mai spus că flăcările au fost aduse sub control. Nu era clar ce a provocat incendiul.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a directorului general în Ministerul Justiţiei, Rika Aprianti, incendiul a distrus un bloc al închisorii ce adăpostea 122 de deţinuţi, dintre care majoritatea erau condamnaţi în baza acuzaţiilor legate de stupefiante.

"Este un dezastru şi inimile noastre se îndreaptă către rudele victimelor", a spus ea.

Ea a precizat că blocul era supraaglomerat fiind conceput doar pentru 40 de persoane. La fel ca majoritatea unităţilor de corecţie din Indonezia, Tangerang este cronic supraaglomerată.

Peste 2.000 de deținuți sunt închiși aici



Mai mult de 2.000 de deţinuţi sunt în această închisoare, majoritatea condamnaţi pentru droguri, deşi ea a fost concepută pentru 600 de prizonieri, potrivit Ministerului Justiţiei.

"Sistemul nostru de justiţie se bazează pe încarcerare ca formă de pedeapsă", a declarat Institutul pentru Reforma Justiţiei Penale într-un comunicat.

"O altă problemă este războiul eşuat împotriva drogurilor", a adăugat institutul. "Majoritatea celor 28.241 de condamnaţi pentru droguri din închisorile indoneziene sunt consumatori de droguri care nu ar fi trebuit să fie întemniţaţi în primul rând", potrivit institutului.                                                                                                                                                  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel