Peste 4.000 de posturi tăiate. Teodorovici: E prea multă şefie

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, anunţă tăierea a peste 4.000 de posturi din administraţia centrală. 

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat, în cadrul unei intervenţii telefonice la emisiunea "Income" de la Antena 3, că se intenţionează reducerea numărului de posturi din administraţia centrală. Vineri a fost publicat pe siteul ministerului proiectul de Hotărâre de Guvern care prevede tăierea unui număr de 4.143 de posturi, în mare majoritate de la ANAF. Eugen Teodorovici a explicat, la Antena 3, că este vorba despre posturi neocupate, bugetate sau nebugetate. 

E vorba de un total de 4.143 de posturi: 3.276 de la ANAF, 870 de la 21 de ministere.

"Este vorba şi de posturi bugetate şi nebugetate pentru că nu cred că e cineva care poate spune altceva decât că administraţia centrală este supraîncărcată şi vedem clar în economie efectul la modul în care lucrează. Sunt foarte multe blocaje, prevederi legale care ar trebuie să se schimbe în beneficiul economiei şi nu se schimbă. [...] E un prim pas, acela de a tăia aceste posturi vacante. Ministerele şi-au reţinut posturile care erau deja lansare pentru procedura de concurs. Ministerul de Finanţe este cel care dă primul exemplu.

Ştiu că sunt multe nemulţumiri. Trebuie să înţelegem cu toţii că decât să vorbim, mai bine să luăm măsuri. Trăim în România şi, cum spune colegul dumneavoastră, ne ocupă tot timpul... [...] Efectul poate fi şi acela de a duce la dispariţia unor funcţii de conducere, în special. În administraţie este un procent de 12% la numărul total de instituţii în care se pot încadra funcţiile de conducere. Dacă per total dispar, inclusiv acel 12% este altul şi pot dispărea funcţii de conducere. [...] Nu trebuie să avem mai multă muncă, pentru că de şefie suntem toţi buni în ţara asta. Toţi vrem să fim cu mapa, dar cu munca mai puţini", a declarat Eugen Teodorovici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel