Peste 270 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor musonice din Asia de Sud

Ploile torenţiale din sezonul musonic au provocat moartea a peste 270 de persoane în ultimele zile în Asia de Sud şi au afectat milioane de locuitori, potrivit unui nou bilanţ oferit miercuri de autorităţile ţărilor afectate, relatează AFP.

Sezonul musonic, care durează din iunie până în septembrie, este esenţial pentru irigarea culturilor şi alimentarea cu apă a acestui subcontinent care găzduieşte o cincime din populaţia lumii, însă anual, ploile torenţiale aduc şi o procesiune de morţi şi de distrugeri.

În India, aproape 100 de persoane au murit în urma inundaţiilor şi a prăbuşirii unor clădiri în diferite zone din nordul ţării. Peste jumătate dintre persoanele decedate sunt din statele Bihar şi Assam, unde zeci de mii de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.

Armata indiană a fost mobilizată în statul Assam, în timp ce gărzile forestiere din Parcul Natural Kaziranga ajutau animalele să iasă din ape. 

În Bangladesh, aproape o treime din teritoriu se află sub ape, ultimul bilanţ fiind de 59 de morţi, dintre care 10 în taberele de refugiaţi rohingya.

'A plouat în ultimele zile, alunecările de teren au afectat numeroase case şi mulţi oameni suferă', a declarat Sanjida Begum, un locuitor al districtului Cox's Bazar (sud-est), regiune unde se află aproape un milion de refugiaţi rohingya.

În Nepal, inundaţiile s-au soldat cu moartea a cel puţin 83 de persoane şi strămutarea a 17.000 de familii. Însă odată cu retragerea treptată a apelor, locuitorii încep să se întoarcă la locuinţele lor, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

În Pakistan, autorităţile au anunţat 30 de decese, printre care şapte membri ai unei familii care au murit în urma prăbuşirii acoperişului casei lor în apropiere de oraşul Lahore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel