Peste 22 tone de deșeuri textile, încălțăminte second hand și calculatoare uzate, au fost oprite la Vama Borș II

Foto: Poliția de Frontieră
Foto: Poliția de Frontieră

Peste 22 de tone de deșeuri textile, încălțăminte second hand și calculatoare uzate, au fost oprite la Vama Borș II. 

Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat controlul specific pentru două mijloace de transport, unul fiind încărcat cu peste 19.525 de kilograme de deșeuri din textile, încălțăminte second hand şi celălalt cu 3.000 de kilograme de deșeuri constând în calculatoare uzate, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat. 

19.525 kg de deșeuri textile și încălțăminte second hand

Joi, 8 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din textile şi încălțăminte second hand.

'În urma analizei documentelor prezentate la controlul de frontieră, s-a constatat faptul că încărcătura supusă controlului nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, șoferul neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 19.525 de kilograme de deşeuri.', precizează Poliția de Frontieră. 

Un alt român aducea, din Belgia, calculatoare uzate 

De asemenea, tot ieri, 8 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași punct de frontieră au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, calculatoare uzate de la o societate comercială din Belgia pentru o firmă din România.

S-a constatat, în urma verificărilor efectuate, faptul că automarfarul în cauză era încărcat cu 3.000 de kilograme de calculatoare uzate - de fapt, deşeuri, încărcătură pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport în cauză și a mărfurilor transportate, încheie comunicatul IGPF

Tot ieri, trei cetățeni afgani au încercat să treacă ilegal frontiera

Un alt comunicat al IGPF publicat vineri arată că poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat trei tineri din Afganistan care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu grupaje metalice.

'În data de 08.07.2021, în jurul orei 09.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, grupaje metalice pe ruta Turcia – Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, trei cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani, solicitanți de azil în România.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii activității infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.', informează IGPF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel