Peste 20 de străzi din BUcureşti vor avea piste de biciclete. Investiţii MAJORE!

Statul va investi 44,5 milioane de lei pentru amenajarea de piste de biciclete pe 21 de străzi, cu o lungime de 48 kilometri, informează Ministerul Mediului printr-un comunicat transmis miercuri.

Guvernul României a adoptat, la propunerea Ministerului Mediului, Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului Bucureşti".

Adoptarea acestei hotărâri se încadrează în strategia autorităţii publice centrale pentru mediu şi schimbări climatice (prin Ministerul Mediului şi Administraţia Fondului pentru Mediu) de creare a cadrului legal pentru stimularea construirii de piste de biciclete în localităţi cu o populaţie de peste 20.000 de locuitori.

Jumătate de an pentru realizare

Valoarea investiţiei este de 44,5 milioane lei, pentru amenajarea de piste de biciclete pe 21 de străzi, cu o lungime de 48 km şi o suprafaţă totală de peste 166 m2. În plus, vor fi amenajate şi un număr de 420 de locuri de parcare pentru biciclete.

Durata de execuţie a proiectului este de şase luni.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy