Peste 20 de rachete, lansate asupra Ucrainei de pe teritoriul Belarus

În dimineaţa zilei de 28 iulie, trupele ruse au lansat un atac masiv cu rachete asupra regiunilor de nord ale Ucrainei, peste 20 de rachete au fost lansate de pe teritoriul Belarus, relatează RBC-Ucraina, cu referire la o postare pe Facebook a Comandamentului Operaţional Nord al Forţelor Armate Ucrainene.

Deocamdată, se ştie exact că nouă rachete au fost lansate asupra teritoriul comunităţii Honcearivske, din regiunea Cernihiv, care au căzut în zona unei fâşii forestiere.

Sistemul de apărare antiaeriană al Forţelor Armate ale Ucrainei a funcţionat şi, din fericire, nu au fost raportate victime, până în momentul de faţă, la ora 7:07, când a fost difuzată ştirea.

Potrivit canalului de Telegram a Belaruska Gaiun, între orele 5:23 şi 6:29 au fost lansate asupra teritoriilor din Ucraina aproximativ 25 de rachete de pe aerodromul Zeabrovka de lângă Gomel, din Belarus.

Conform unor informaţii, în dimineaţa zilei de 28 iulie, trupele inamice au lansat atacuri asupra districtului Vişhorod din regiunea Kiev. A fost bombardat un obiect al infrastructurii locale, scrie Rador.

Citește și - Forţele ucrainene câştigă teren în regiunea ocupată Herson

Campania Ucrainei de reluare a regiunii ocupate Herson "a prins ritm", transmit surse militare occidentale.

Un pod cheie către oraşul Herson nu mai poate fi folosit după ce forţele ucrainene l-au lovit cu rachete cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA. Mii de trupe ruseşti sunt acum în pericol de a fi izolate de restul teritoriului ocupat.

Situat strategic la vest de râul Dnipro, oraşul a fost primul din război care a căzut în mâinile forţelor Moscovei. Forţele ucrainene au tras marţi asupra podului Antonivski din Herson folosind un sistem de rachete de artilerie HIMARS. Potrivit surselor militare occidentale, atacul a lăsat podul "complet inutilizabil", scrie BBC, citat de Rador. Vezi știrea aici!

Citește și - Rusia susține că a capturat cea mai mare centrală electrică pe cărbune din Ucraina

Moscova a declarat că trupele sale au preluat marţi controlul asupra celei mai mari centrale electrice de cărbune din Ucraina, situată în apropiere de oraşul Svitlodarsk, în regiunea estică Doneţk, epicentrul confruntărilor între forţele Kievului şi trupele ruse şi ale separatiştilor proruşi, potrivit DPA.

Media separatiştilor proruşi din Doneţk au difuzat imagini cu presupuşi mercenari ai grupului Wagner în faţa clădirii administrative a centralei electrice, dar afirmaţia ruşilor nu a putut fi verificată în mod independent, în timp ce alte informaţii sugerează că luptele din jurul centralei mai continuau, conform agenţiei de presă citate.


Statul Major ucrainean nu a menţionat această centrală electrică în buletinul său asupra situaţiei de pe front dat publicităţii marţi seara, deşi consemna lupte în jurul localităţii Semigoria din apropiere.

Soldaţii ucraineni au reuşit să respingă atacurile de-a lungul liniei frontului în regiunile Doneţk şi Harkov marţi, a indicat înaltul comandament ucrainean.

Moscova a spus că forţele sale au ucis mai multe zeci de combatanţi străini, majoritatea polonezi, în cursul unui atac împotriva unei unităţi a Legiunii străine internaţionale din Ucraina în apropiere de localitatea Konstantinovka, în regiunea Doneţk.

Legiunea internaţională, care luptă alături de armata ucraineană, furnizează rareori date cu privire la pierderile sale şi nu divulgă informaţii despre componenţa unităţilor sale de voluntari. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel