Peste 20 de purcei, eutanasiaţi de autorităţi

Autorităţile sanitar-veterinare din Arad au confiscat şi eutanasiat, miercuri, 24 de purcei descoperiţi într-un autoturism, în trafic, animalele fiind aduse dintr-o comună din Dâmboviţa unde evoluează pesta porcină africană.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad arată, într-un comunicat de presă, că transportul ilegal a fost descoperit de poliţişti din oraşul Chişineu-Criş, care au sesizat inspectorii sanitar-veterinari. Aceştia au găsit 24 de purcei, fiecare având în jur de 20 de kilograme, necrotaliaţi şi fără documente de provenienţă. 'Animalele erau înghesuite într-un autoturism Skoda Octavia cu număr de Dâmboviţa, în condiţii greu de imaginat.


Amendă de 6000 lei

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad au confiscat animalele şi transportul a fost dus la o unitate de neutralizare, unde animalele au fost ucise şi incinerate, costul acestei operaţiuni fiind suportat de transportator', arată comunicatul, care menţionează că purceii provin dintr-o comună unde evoluează pesta porcină africană. Şoferul a fost amendat cu 6.000 lei, conform H.G. 984/2005, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel