Peste 20 de copii din Argeș, internaţi cu toxiinfecţie alimentară

Peste 20 de copii care prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară, toţi elevi ai Şcolii Generale Ion Luca Caragiale din Piteşti, sunt internaţi duminică la Spitalul de Pediatrie Piteşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar un pacient a fost transferat la Bucureşti la solicitarea familiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Piteşti, medicul Adina Enescu, în 16 cazuri a fost confirmată prezenţa adenovirusului.

'Până în prezent s-au prezentat 32 de copii (...) cu diverse simptomatologii. Dintre aceştia, 15 copii au rămas internaţi în cadrul Spitalului de Pediatrie, şase copii au fost transferaţi la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, un copil a plecat la cerere la Bucureşti, trei au refuzat internarea, iar 16 din totalul acesta sunt identificaţi cu adenovirus. Toţi copiii care s-au prezentat în cadrul compartimentului au fost investigaţi cu analize de

, de sânge şi respectiv scaun', a declarat medicul Adina Enescu.

Pentru a putea face faţă numărului mare de pacienţi, conducerea Spitalului de Pediatrie Piteşti a luat o serie de măsuri de reorganizare a activităţii.

'La nivelul unităţii noastre s-au aplicat măsuri de reorganizare în ceea ce priveşte paturile, pentru a asigura internarea copiilor care necesită supraveghere de lungă durată, precum şi măsuri de reorganizare a personalului care va supraveghea aceşti copii', a precizat Adina Eenescu.

Prefectul Cristian Soare a anunţat anterior că, potrivit primelor concluzii ale verificărilor efectuate în acest caz, este vorba despre un adenovirus care a provocat toxiinfecţia alimentară. Simptomele au apărut după ce copiii, toţi înscrişi la after-school, au consumat produse alimentare la cantina unităţii de învăţământ.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică.

Potrivit directorului DSP Argeş, medicul Sorina Honţaru, o echipă de epidemiologi s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie Piteşti, iar o altă echipă, din care fac parte şi reprezentanţi ai DSVSA, a ajuns la unitatea de învăţământ, de unde recoltează probe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel