Peste 2.300 de ghiozdane, oferite de Consiliul Judeţean Maramureş, ajung la elevii din clasa pregătitoare în 74 de comune

Peste 2.300 de ghiozdane urmează a fi distribuite elevilor din clasa pregătitoare în 74 de comune ale judeţului Maramureş, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, într-o şedinţă la care au fost prezenţi toţi consilierii judeţeni.

'Cele 2.322 de ghiozdane echipate pentru elevii care încep clasa zero urmează a fi distribuite, mâine (vineri, n.red.) în cele 74 de comune. Acţiunea finanţată de noi face parte dintr-un parteneriat dintre CJ, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi administraţia comunelor din judeţ.

Sprijinul nostru vine în ajutorul multor familii, unele cu un nivel de trai modest, dar şi o bucurie pentru copii', a spus Gabriel Zetea. Din parteneriatul iniţiat de CJ nu fac parte primăriile municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Proiectul educaţional a fost demarat în anul 2017, la iniţiativa consilierului judeţean Liliana Moga (PSD), şi a fost susţinut de preşedintele CJ, Gabriel Zetea, iar în fiecare an a fost votat în unanimitate de toţi consilierii judeţeni, indiferent de culoarea politică.

Suma totală alocată în 2019 pentru achiziţionarea ghiozdanelor şi a rechizitelor aferente a fost de a 133.515 de lei fără TVA, iar preţul pentru un ghiozdan echipat este de 57,5 lei plus TVA. Anual, CJ premiază cu sume de bani modice elevii cu rezultate foarte bune la învăţătură, elevii olimpici şi sportivi şi, totodată, susţine financiar diferite proiecte cultural-educative şi sportive din sate şi comune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel