Peste 2.000 de studenţi ai Universităţii din Oradea au fost exmatriculaţi

Universitatea_Oradea
Universitatea_Oradea

Peste 2.000 de studenţi ai Universităţii din Oradea au fost exmatriculaţi, în ultimele două săptămâni, deoarece nu au îndeplinit condiţiile de promovare, fie pentru că au absentat de la cursuri şi seminarii, fie pentru că nu au promovat examenele sau nu şi-au plătit taxele de şcolarizare.

Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a declarat  într-o conferinţă de presă, că 2.125 de studenţi ai Universităţii din Oradea au fost exmatriculaţi pentru că nu au îndeplinit condiţii de promovare,

"Au absentat de la cursuri, nu şi-au promovat examenele sau nu şi-au plătit taxele de şcolarizare", a precizat Antal, citat de Mediafax

Dintre studenţii exmatriculaţi, cei mai mulţi provin de la Facultatea de Medicină şi Farmacie - 703, o explicaţie pentru numărul mare fiind şi faptul că în acest an s-a îndeplinit procedura pentru studenţi care ar fi trebuit să fi fost exmatriculaţi în urmă cu mai mulţi ani.

"Am mutat una din cele mai bune secretare şefe ale Universităţii la Medicină, iar ea a mobilizat secretarele să facă ordine în actele de studii, unde era haos. Aşa a găsit studenţi care nu mai vin poate de 10 ani, dar nimeni nu le-a făcut exmatricularea", a afirmat Cornel Antal.

Facultăţile cu număr mare de studenţi exmatriculaţi sunt şi cele de Ştiinţe Economice şi de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel