Peste 174.000 de ouă contaminate, retrase de la comercializare din mai multe judeţe

Alexandru Ichim / 08 feb 2019 / 11:27 Salveaza PDF Comentarii

Peste 174.000 de ouă contaminate cu fipronil, provenind de la o fermă avicolă din judeţul Olt, au fost retrase de la comercializare, din mai multe judeţe

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au confiscat peste 174.000 de ouă care ar fi contaminate cu fipronil. Acestea ar urma să fie distruse.

Ferma din județul Olt, acolo unde s-a descoperit contaminarea, are în continuare interdicţie de a comercializa ouă. 

"Până în prezent, din datele recepţionate de la judeţele implicate, respectiv Olt, Argeş, Vâlcea, Dolj, Ilfov şi municipiul Bucureşti, a fost retrasă de la comercializare cantitatea de 174.086 bucăţi ouă", informează DSVSA Olt, într-un comunicat de presă.

Ouă contaminate, comercializate în mai multe județe

 

În urma anchetei desfăşurată de DSVSA, a reieşit că 285.570 de ouă, reprezentând producţia fermei din perioada 15 - 18 ianuarie, au fost comercializate în judeţele Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea şi Bucureşti.

În cazul ouălor contaminate cu fipronil a fost deschis şi un dosar penal şi se fac cercetări privind infracţiunea de trafic de produse sau substanţe toxice.

 

Vezi și:

Până acum au fost distruse aproape 873.000 de ouă contaminate cu fipronil şi vor fi neutralizate alte peste 420.000 de ouă aflate în stoc la fermă.

Vouchere de vacanță 2019, impact. Corina Martin: Nu mă așteptam


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24