Peste 150 de elevi, plini de păduchi, după vacanță: "Îndepărtaţi din colectivitate"

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a finalizat centralizarea rezultatelor triajului epidemiologic, făcut în şcoli, după ce elevii s-au întors din vacanţă, un număr de 159 dintre aceştia având pediculoze - păduchi, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.

Potrivit sursei citate, numărul este mai mic decât cel înregistrat anul trecut, când au fost depistaţi 206 elevi cu păduchi.

"După efectuarea triajului epidemiologic de început de an şcolar au fost depistaţi 159 de elevi cu pediculoză. Dintre aceştia 84 sunt în oraşele judeţului şi 75 în mediul rural. În urma aceluiaşi control au fost depistate, numai în mediul rural, cinci cazuri de elevi care aveau scabie. Alţi 37 de elevi sufereau de angine, 11 în mediul urban şi 26 în mediul rural.

Toţi elevii aflaţi în această situaţie au fost îndepărtaţi din colectivitate, li s-a dat tratament şi urmează să meargă la recontrol la medicul de familie. Dacă problema s-a rezolvat, medicul de familie le va da un aviz care le va permite reintegrarea în colectivitate", a precizat Iordăchescu.

Triajul epidemiologic a fost efectuat la un număr de 313 unităţi şcolare, fiind examinaţi 52.923 elevi dintre cei 56.229 înscrişi.
Cei care nu au fost verificaţi provin în mare parte din zona rurală acolo unde, neexistând reţea de medicină şcolară, controlul se face tot de către medicul de familie, pe lista căruia sunt înscrişi elevii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel