Peste 1000 de prizonieri vor fi ELIBERAȚI

Peste 100 de prizonieri vor fi eliberați în urma unui acord încheiat în Elveția. Este cea mai mare acțiune de acest fel. Iată unde se întâmplă.

Părțile implicate în lungul conflict din Yemen vor face schimb de aproximativ 1.081 de prizonieri joi și vineri, în cadrul unui acord încheiat în Elveția luna trecută, a declarat un înalt oficial rebel. Guvernul Yemenului, susținut de o coaliție militară condusă de Arabia Saudită și rebelii Houthi, a decis să schimbe aproximativ 15.000 de deținuți ca parte a unui acord de pace intermediat de Națiunile Unite la Stockholm în 2018. Cele două părți au mai întreprins schimburi de prizonieri, dar schimbul planificat în această săptămână ar marca prima predare la scară largă de la izbucnirea războiului în 2014.

Trimisul ONU, Martin Griffiths, a salutat drept o „etapă foarte importantă” atunci când acordul a fost încheiat după o săptămână de discuții în Elveția, luna trecută. O purtătoare de cuvânt a Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR), care se ocupă de logistica operațiunii, a declarat că echipele lor sunt prezente pe mai multe aeroporturi implicate în transferul prizonierilor. „Echipele CICR sunt prezente în diferite aeroporturi. Pregătirile sunt în curs de desfășurare ”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ICRC, Yara Khaweja, pentru agenția de presă Reuters.

La rândul său, televiziunea Al Masirah, care este controlată de Houthis, a declarat că primul grup de prizonieri ar trebui să sosească joi pe aeroportul internațional din capitala rebelilor, Sanaa. Schimbul de prizonieri vine după eliberarea a doi americani deținuți captivi în Yemen, într-un schimb aparent pentru aproximativ 240 de susținători houthi cărora li s-a permis să se întoarcă acasă după ce au fost blocați în Oman, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel