Peste 100 de pasageri români, blocaţi în aeroportul Stansted, Marea Britanie. Zborul Londra - Baia Mare, anulat

Peste 100 de pasageri români, blocaţi în aeroportul Stansted, Marea Britanie. Zborul Londra - Baia Mare, anulat / Foto: Pixabay.com
Peste 100 de pasageri români, blocaţi în aeroportul Stansted, Marea Britanie. Zborul Londra - Baia Mare, anulat / Foto: Pixabay.com

Primul zbor Londra - Baia Mare care trebuia să aibă loc sâmbătă dimineaţă, operat de compania aeriană HiSky, a fost anulat, iar peste 100 de pasageri români sunt blocaţi în aeroportul Stansted, Marea Britanie.

'Compania aeriană n-a reuşit să obţină dreptul de a zbura din Marea Britanie, deşi pretinde că a solicitat autorizare de zbor. De fapt, reprezentanţii companiei ştiau de ieri (vineri n.red.) că nu pot opera zborul şi căutau soluţii la alte companii aeriene, companii care au drept de zbor spre această ţară, respectiv, compania Tarom.', potrivit directorului agenţiei de turism Sfara Tours, Diana Iluţ.

'Au neglijat să informeze pasagerii, practic, aceştia au aflat, azi dimineaţă, în aeroport că zborul spre Baia Mare este anulat. Compania trebuia să anunţe pasagerii din timp că nu poate efectua zborul, nu aceştia să afle din aeroport că nu pot ajunge în ţară', a mai spus Diana Iluţ.

Majoritatea pasagerilor blocaţi în aeroport sunt români. Intenţionau să petreacă sărbătorile de iarnă alături de familie

Ea a menţionat, conform Agerpres, că printre pasagerii blocaţi sunt şi clienţi ai agenţiei sale, care s-a ocupat de rezervări pentru aceştia, dar şi fiica sa. Majoritatea pasagerilor blocaţi în aeroportul Stansted sunt români care intenţionau să petreacă sărbătorile de iarnă alături de familie.

Reprezentantul agenţiei de turism din Baia Mare a mai precizat că a fost informată printr-un mail trimis în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă de compania HiSky că a fost anulat zborul spre Baia Mare, care trebuia operat de la ora locală 9,45.

Directorul Aeroportului Internaţional Maramureş, Dorin Buda, n-a putut fi contactat pentru a oferi explicaţii privind situaţia apărută. Compania HiSky a postat sâmbătă dimineaţa pe pagina sa de Facebook un anunţ cu privire la anularea zborului programat din 18 decembrie de la Londra către Baia Mare şi Târgu Mureş.

Compania își cere scuze

'Zborul din Londra către Baia Mare şi Târgu Mureş, preconizat pentru data de 18 Decembrie, a fost anulat. În perioada pandemiei, CAA (Civil Aviation Authority) UK lucrează în regim limitat. Cererea noastră de procesare a zborurilor din Londra, depusă la timp, este încă în proces de aprobare - ceea ce a cauzat anularea curselor. Compania HiSky îşi cere scuze de situaţia creată şi vă asigurăm că lucrăm intensiv pentru a găsi soluţii alternative pentru pasagerii noştri. Dacă cererea Dvs nu a fost procesată, vă rugăm să ne lăsaţi un mesaj şi vom răspunde în cel mai scurt timp. Vă mulţumim pentru înţelegere', este anunţul postat de compania aeriană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel