Peste 100 de noi cazuri de rujeolă. Ultima săptămână

Rujeola
Rujeola

Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România raportate până vineri este 8.937, dintre acestea 134 au fost raportate doar în ultima săptămână.

Informația apare site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de judeţe, cele mai multe - 1.226 - în judeţul Timiş, 1.111 în Caraş-Severin şi 1.014 în Arad.

Săptămâna aceasta au fost confirmate şi raportate 49 de cazuri de rujeolă în judeţul Călăraşi, 43- în judeţul Braşov, 12- Vaslui, câte 7- în Bucureşti şi Teleorman, câte 3 în Dâmboviţa, Covasna şi Neamţ, 2- Dolj şi câte unul în Giurgiu, Sălaj, Hunedoara, Sibiu şi Botoşani.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii

Proiectul de lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România a fost adoptat în urmă cu două săptămâni de Guvern. Proiectul a fost transmis Parlamentului spre dezbatere şi adoptare. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală, informează INSP. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copiii, se mai arată pe site-ul Institutului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel