Urmărește emisiunea live


Peste 100 de morminte antice egiptene au fost descoperite în Delta Nilului / FOTO

Peste 100 de morminte antice egiptene au fost descoperite în Delta Nilului /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Peste 100 de morminte antice egiptene au fost descoperite în Delta Nilului / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Arheologii au făcut o descoperire incredibilă a 110 morminte egiptene antice la situl arheologic Koum el-Khulgan din provincia Dakahlia, în delta extinsă a Nilului. Situl este situat la 150 de kilometri nord-est de Cairo.

Ministerul Egiptean de Turism și Antichități a dezvăluit că mormintele nu datează toate din aceeași perioadă, ci din trei epoci diferite din lunga istorie a Egiptului antic. Astfel, 68 dintre înmormântări se află în gropi în formă ovală care au fost sculptate din stratul insular nisipos al regiunii care se întinde pe o perioadă cuprinsă între 6000 și 3150 î.Hr., perioada predinastică târzie, când Valea Nilului era încă împărțită în Egiptul de Sus și de Jos. Oamenii îngropați în aceste morminte au fost așezați într-o poziție fetală, cu capul orientat spre vest.

De asemenea, cinci înmormântări în formă ovală, din Naqada III, au fost datate între 3200 și 3000 î.Hr. Unele dintre aceste morminte aveau un strat de lut pe lateral, jos și chiar pe acoperiș. Totodată, au inclus elemente funerare, cum ar fi ghivece și plăci de rugăciune kohl, decorate cu desene geometrice și forme utilizate în înmormântări și rituri funerare.

Celelalte 37 sunt dreptunghiulare și puțin mai recente. Au fost săpate în a doua perioadă intermediară (1782-1570 î.e.n.). Oamenii îngropați aici au fost așezați într-o poziție extinsă, cu capul orientat spre vest și fața în sus. Totodată, există mai mult mobilier funerar, precum și inele de argint.

La fața locului, arheologii au găsit mai multe înmormântări de copii, inclusiv un sicriu de ceramică pentru un prunc, două morminte din cărămidă și un bebeluș îngropat într-un vas mare de ceramică. Acestea au fost găsite atât în ​​mormintele ovale mai vechi, cât și în mormintele din a doua perioadă intermediară. Unelte și materiale de construcție, cuptoare și sobe, amulete de scarabe din pietre semiprețioase au fost, de asemenea, descoperite în această excavare, potrivit IFL Science.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel