Urmărește emisiunea live


Peste 100 de balene pilot, moarte la țărm în Noua Zeelandă

Peste 100 de balene pilot, moarte la țărm în Noua Zeelandă
Peste 100 de balene pilot, moarte la țărm în Noua Zeelandă

Pe o plajă izolată din Noua Zeelandă și-au găsit sfârșitul peste 100 de balene pilot.

Nu mai puțin de 145 de balene pilot au murit pe o plajă izolată din Insula Stewart (Noua Zeelandă). Acestea eşuaseră în weekend, informează DPA. Macabra descoperire a fost făcută de un excursionst sâmbătă seara, în timp ce căuta un loc de campat în apropierea golfului Mason, pe coasta vestică a celei mai sudice insule a Noii Zeelande, a precizat luni, într-o declaraţie, Departamentul pentru conservarea patrimoniului istoric şi natural (DOC) din această ţară.

Zeci de astfel de incidente, anual

Jumătate dintre cetacee muriseră, iar în cazul restului a fost luată decizia de a fi eutanasiate. 'Din păcate, probabilitatea de a reuşi să retrimitem cu succes în larg cealaltă jumate era extrem de scăzută', a declarat Ren Leppens, un oficial din cadrul DOC, explicând că date fiind locaţia izolată, lipsa de personal local şi starea precară de sănătate a balenelor, decizia de a le eutanasia a fost cea mai umană care se putea lua.

Balenele eşuează adesea pe plajele Noii Zeelande, astfel că DOC răspunde la o medie de 85 de incidente de acest fel pe an, deşi în majoritatea cazurilor este vorba doar de un exemplar eşuat. În februarie 2017, peste 300 de balene pilot au murit după ce eşuaseră în extremitatea nordică a Insulei de Sud a Noii Zeelande, într-unul dintre cele mai grave cazuri de acest fel înregistrate în această ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel