Urmărește emisiunea live


Peste 100.000 de oameni, condamnați anual pentru trafic de droguri

Peste 100.000 de persoane sunt reţinute în fiecare an pentru infracţiuni legate de droguri în Sri Lanka. Azi, autoritățile au distrus 769 de kilograme de narcotice, relatează dpa.

Autorităţile din Sri Lanka au distrus azi în public 769 de kilograme de narcotice care au fost confiscate în timpul unor raiduri efectuate de poliţie şi oficiali vamali în cadrul unei operaţiuni de combatere a traficului de droguri, relatează dpa.

Peste 100.000 de persoane sunt reţinute în fiecare an pentru infracţiuni legate de droguri. Drogurile au devenit o problemă majoră în ultimii ani în Sri Lanka. Ţara a devenit un adăpost pentru traficanţii de droguri, în timp ce numărul persoanelor care consumă droguri este în creştere.

Preşedintele Maithripala Sirisena a promis reintroducerea pedepsei cu moartea pentru cei condamnaţi pentru infracţiuni legate de droguri.

Pedeapsa cu moartea pentru traficul de droguri

Instanţele pot impune pedeapsa cu moartea pentru cei găsiţi vinovaţi de trafic sau deţinere de droguri, dar pedeapsa nu a fost pusă în aplicare din 1976. În schimb, judecătorii optează în aceste cazuri pentru sentinţe de condamnare pe viaţă.

Preşedintele Maithripala Sirisena, care conduce o campanie împotriva narcoticelor, a supravegheat personal distrugerea drogurilor la Kelaniya, la periferia capitalei Colombo, au precizat oficiali.

"Măsura are drept scop să ofere încredere publicului că drogurile descoperite sunt distruse", a afirmat şeful poliţiei, Ruwan Gunasekara.

Narcoticele distruse fac parte din mărfurile de contrabandă descoperite în ultimii patru ani de către poliţie, agenţi vamali şi alţi oficiali.

Autorităţile din Sri Lanka au descoperit peste 3.000 de kilograme de stupefiante din 2015, dar distrugerea substanţelor a fost întârziată de procedurile legale.

Vezi și: Tânăr arestat pentru trafic de droguri de mare risc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel