Peste 100.000 de europeni în autoizolare. Care sunt țările cel mai afectate

În Europa, peste 100.000 de persoane se află în izolare din cauza coronavirusului, scrie The Guardian. Pe plan mondial sunt cel puțin 155.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19.

Spania, cea mai afectată țară europeană, după Italia, a declarat, sâmbătă, stare de urgență. Italia, cu peste 1.440 de decese până în prezent, a pus în aplicare măsuri similare săptămâna trecută. Spania a înregistrat 6.251 de cazuri de coronavirus și 193 de decese, scrie The Guardian

În Italia s-au diagnosticat 17.600 de cazuri de infectare cu coronavirus, în Germania 3675, în Marea Britanie 801, iar în Franța 3667. 

În China sunt depistate peste 80.000 de cazuri, iar în Iran peste 11.000. La nivel mondial, a șocat situația din Italia, unde epidemia a făcut cele mai multe victime după China. Majoritatea cazurilor cu evoluție fatală s-au înregistrat la vârstnici. Italia nu are un sistem eficient de îngrijire a populației în vârstă, spre deosebire de Germania. În Germania au fost contaminate mai ales persoane din grupele active de vârstă, care au trecut cu bine prin boală. În Italia, unde familiile îngrijesc vârstnicii la domiciliu, cu ”badante” care lucrează la mai multe familii concomitent, nu s-au luat măsurile de prevenție necesare, iar patologia asociată vârstei a dus la un număr mare de decese. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel