Peste 100.000 de certificate de vaccinare FALSE în Franţa. Cum scapă beneficiarii de închisoare

Foto Pexels
Foto Pexels

Peste 100.000 de certificate false au fost identificate în Franţa, anunţă Ministerul de Interne. 

Au fost deschise în acest caz 400 de dosare penale şi au fost făcute deja peste 100 de arestări, scrie Le Figaro. În total, au fost descoperite 110.000 de certificate de vaccinare false în circulaţie, potrivit unor surse ale ziarului francez. 

"Au fost acordate până acum pedepse cu suspendare, dar şi cu executare", a declarat Gerald Darmanin, ministrul de Interne al Franţei, afirmând că pedepsele pentru cei care falsifică aceste acte pot merge până la cinci ani de închisoare cu executare. "Sunt făcute cercetări la medici şi la farmacişti", a mai transmis acesta. 

"Problema cu aceste certificate false este că sunt eliberate cu complicitatea medicilor şi asistentelor. Vom arăta toleranţă zero pentru aceştia", a precizat şi Olivier Veran, ministrul Sănătăţii. 

Un cuplu din localitatea Roubaix este judecat după ce s-a aflat că ar fi vândut peste 50 de certificate false, în valoare fiecare de 100 de euro. Ambii riscă cinci ani de închisoare, dar şi o amendă de 75.000 euro. 

Ce se întâmplă cu beneficiarii 

 

Potrivit sursei citate, persoanele care vor recunoaşte că folosesc certificate false vor avea parte de clemenţă din partea statului, cu condiţia să accepte să fie vaccinaţi.

Nu este prima anchetă din Franţa în acest sens. În noiembrie a fost descoperit cazul unui medic care vindea certificate false cu 1000 de euro bucata. Acesta ar fi vândut cel puţin 220 de certificate false. Presupuşii complici ai medicului, o femeie de 53 de ani şi un bărbat de 49 de ani, precum şi circa 20 de cumpărători au fost, de asemenea, arestaţi preventiv, a precizat o sursă din cadrul poliţiei.

În timpul percheziţiilor la cabinetul său, anchetatorii au confiscat, printre altele, certificate şi teste PCR false. Anchetatorii au confiscat, de asemenea, "circa cincisprezece conturi bancare în valoare de câteva mii de euro".

Aceste cazuri de falsificare legate de pandemia de COVID-19 implică adesea "persoane angajate în centre de vaccinare (...) care folosesc codul medicului pentru a emite certificate false", însă rareori "un medic care vrea să facă profit", a declarat sursa din cadrul poliţiei. VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel