Peste 10 tone de artificii, confiscate de poliţiştii din Ilfov

Mihai Dumitru / 24 dec 2019 / 11:55 Salveaza PDF Comentarii

Polițiștii din Ilfov au confiscat peste 10 tone de artificii, în valoare totală de 60.000 de euro, care erau depozitate într-un depozit din Sectorul 4 al Capitalei, neautorizat să dețină acea categorie de articole pirotehnice. Acțiunea are loc în cadrul campaniei „Foc de artificii 2019”.

În cursul zilei de marți, polițiștii din Ilfov au depistat 10,6 tone de articole pirotehnice, reprezentând artificii din clasele 2 și 3, depozitate într-un spațiu din Sectorul 4 București, care nu era autorizat pentru aceste categorii de produse.

„Depozitul era închiriat de către o societate comercială, care deținea autorizație pentru articole pirotenice din clasele F1/P1, însă nu era autorizată să dețină, să păstreze și să comercializeze articole pirotehnice din categorii F2 și F3. De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate la spațiul respectiv s-a constatat faptul că o parte din articolele pirotehnice categoria F2 prezentau etichetele originale înlăturate, fiind aplicate în locul acestora etichete pentru articole pirotehnice din clasele F1, în vederea comercializării în mod ilegal”, se arată într-un comunicat al Poliției Ilfov.

Ce au mai găsit poliţiştii

 

Totodată, au fost găsite și mai multe fragmente din etichetele originale desprinse de pe produsele respective, cât și etichete ce urmau să fie aplicate pe articolele pirotehnice din categoriile F2. Cantitatea de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 60.000 de euro, a fost ridicată de polițiștii ilfoveni.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, urmărirea penală fiind coordonată de Parchetul de pe lânga Judecătoria Buftea. Poliția Română desfășoară, în această perioadă, acțiunea "Foc de artificii 2019”, transmite Mediafax.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29