Peste 1.200 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină au rostit jurământul

 2018.
2018.

Peste 1.200 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină din cadrul UMF 'Carol Davila', promoţia 'Theodor Burghele', au rostit jurământul, joi, în cadrul unei festivităţi care a avut loc în incinta pavilionului central al Complexului Romexpo din Bucureşti.

'Este momentul apogeului carierei dumneavoastră profesionale, un moment de apogeu al activităţii studenţeşti. Este momentul în care puneţi punct unei etape, marcând o promoţie care va avea cu siguranţă succes în lumea medicală, marcând un eveniment important pentru şcoala medicală românească, şcoală care a început în anul 1857, care are 161 de ani de evoluţie academică, şcoală medicală românească mai venerabilă decât România la Centenar. (...) Nu aş vrea să uitaţi că România, stat membru al Comunităţii Europene, astăzi, este un stat care a dat doi laureaţi ai Premiului Nobel. Este vorba despre profesorul George Emil Palade şi profesorul Ioan Moraru. (....) Nu trebuie să uităm că în profesia noastră, acel conţinut de bunătate, de umanism, de dorinţă de a face bine trebuie să învingă orice şi sunt convins că veţi rămâne întotdeauna legaţi de facultatea în care v-aţi format', le-a spus decanul facultăţii, Cătălin Cîrstoiu, absolvenţilor.

Prorectorul Viorel Jinga le-a transmis tinerilor medici că viitorul ţării depinde foarte mult de ei

'Este un moment de bucurie, dar poate şi de uşoară tristeţe, care se va transforma, cu siguranţă, cu trecerea vremii, în nostalgie. (....) Aveţi în mână diploma de licenţă, piatra la temelia viitoarei cariere profesionale. Astăzi se încheie unii dintre cei mai frumoşi ani din viaţa dumneavoastră, cei mai frumoşi ani, anii de studenţie. Anume, în facultate, şi spitale aţi petrecut o parte din viaţă, aţi învăţat, v-aţi făcut prieteni, aţi simţit prima dragoste, unii aţi format şi familii, aţi trăit momente de bucurie şi tristeţe, aţi obţinut primele succese uneori nereuşite. (... ) Viitorul ţării depinde foarte mult de dumneavoastră', a afirmat prorectorul. Preşedintele Senatului UMF 'Carol Davila', Mircea Beuran, i-a felicitat pe absolvenţi şi i-a chemat să participe 'la vindecarea ţării'.

'Acest moment festiv din viaţa dumneavoastră - a 147-a promoţie de studenţi medicinişti este legată de prilejul încheierii unui ciclu din viaţa personală şi viitoarea voastră meserie. (...) Sunteţi generaţia anului Marii Uniri din 1918. (....) Vreau să vă chem pe voi, generaţia tânără, să participaţi la vindecarea acestei ţări, care este frumoasă, bogată şi plină de resurse energetice. (...) Cei care visează să îşi părăsească ţara trebuie să ştie că niciodată nu vor fi adoptaţi la locul unde vor merge sau niciodată nu vor uita locul pe care l-au părăsit. Vă sfătuiesc să păstraţi în suflet simbolurile naţionale. Suntem în pragul în care ţara trebuie să fie salvată de oamenii de caracter, de noi, românii de bună credinţă', a susţinut preşedintele Senatului UMF 'Carol Davila'. Promoţia anului 2018 a Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti numără 1.944 de absolvenţi, cu 87 mai mulţi faţă de promoţia anului trecut, o diferenţă semnificativă înregistrându-se la nivelul Facultăţii de Medicină, unde, anul acesta, au fost 1.223 de absolvenţi, comparativ cu 907 licenţiaţi în 2017. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel