Sute de dosare penale după acţiunile privind depistarea furtului de lemne

Foto: Paula - Pexels
Foto: Paula - Pexels

În ultima săptămână, poliţiştii au efectuat peste 1.150 de controale şi au întocmit 313 dosare penale, în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru protejarea fondului forestier.

În perioada 26 februarie - 4 martie 2021, poliţiştii au desfăşurat 1.153 de controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos. Au fost verificate obiective cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 313 dosare penale, fiind cercetate 164 de persoane şi au fost aplicate 230 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 - Legea privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 345.000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 1.040 de metri cubi de lemn, fără documente legale, în valoare de 425.100 de lei. Au fost înregistrate 38 de apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 7 dintre acestea confirmându-se ca fiind efectuate fără respectarea legii, în urma verificărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel