Pestă rumegătoare mici. Mii de animale sacrificate în Bulgaria

Sebastian Florea / 12 iul 2018 / 10:49 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Bulgaria a sacrificat 1.800 de animale din cauza epidemiei de pestă.

Autorităţile bulgare au anunţat, miercuri, că au sacrificat 1.800 de animale în urma primei epidemii din Uniunea Europeană de pestă a rumegătoarelor mici (PPR), transmite Reuters. Luna trecută, statul balcanic a raportat primul caz la crescătoriile de animale din satul Voden, în sud-estul ţării, aproape de graniţa cu Turcia.

'În total, au fost eutanasiate 1.800 de animale', a anunţat ministrul Agriculturii, Rumen Porozhanov, adăugând că rezultatele testelor pentru alte trei mostre din regiunea Yambol, în sud-estul ţării, au indicat luni prezenţa PPR. Porozhanov a cerut înăsprirea controalelor la graniţă pentru a ţine sub control epidemia şi a anunţat impunerea unei zone de carantină în jurul celor trei sate, dar şi verificări pe o distanţă de zece kilometri.

Pesta nu afectează şi nu se transmite la oameni, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, însă există un impact la nivel social şi din punct de vedere economic. Odată intrat în crescătorie, virusul poate infecta până la 90% din animalele aflate acolo.

Vezi și: Pesta porcină. Târgurile de animale, interzise


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23