Urmărește emisiunea live


Pesta porcină. Nou focar, confirmat. Unde se află

pesta porcina
pesta porcina

Subprefectul judeţului Giurgiu, Adriana Puţaru, a declarat că în localitatea Brăniştari, unde a fost descoperit primul şi singurul focar de pestă porcină africană din judeţ, a fost confirmat un nou caz de boală, la o gospodărie situată la 260 de metri de prima afectată.

"Nu mai sunt alte focare de pestă porcină africană confirmate în judeţ, în schimb, tot în localitatea Brăniştari, ieri seară a venit buletinul de analiză şi a fost confirmată boala la un porc dintr-o gospodărie aflată la 260 de metri de prima gospodărie afectată", a declarat Adriana Puţaru.

Potrivit subprefectului, în acest nou focar se manifestă şi un paradox, deoarece din cei nouă porci din gospodărie doar în cazul unuia rezultatul analizelor a confirmat boala, pentru ceilalţi opt rezultatele fiind negative.

"S-au prelevat probe, din nefericire, rezultatul a fost pozitiv, dar culmea este că nu pentru toţi cei nouă au venit rezultatele pozitive, doar pentru unul a fost confirmată boala. A fost o surpriză şi pentru Institutul de Analiză şi Diagnostic de la Bucureşti, care a prelevat probele. Acest aspect urmează să fie analizat de către dumnealor în calitate de specialişti, e un paradox", a completat subprefectul judeţului.

Şeful DSV Giurgiu, Liviu Florescu, a declarat că este posibil ca în perioada de incubaţie să se manifeste anticorpii şi aceasta să fie explicaţia rezultatelor negative. Subprefectul judeţului Giurgiu a menţionat că a convocat Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor şi a fost emisă o decizie de ucidere a tuturor porcilor aflaţi în gospodăria respectivă, indiferent de rezultatele analizelor şi este posibil să fie dat ordin de ucidere a porcilor din zonă, pentru că mai există o suspiciune de boală într-o a treia gospodărie din Brăniştari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel