Pestă porcină în Prahova. Porci ucişi, autorităţile în alertă

Pesta porcina
Pesta porcina

După confirmarea din data de 17.07.2019, prin Buletine de Analiza emise de IDSA Bucureşti, a 2 focare de PPA (1 la porc domestic într-o gospodărie din comuna Puchenii Mari - sat Puchenii Moşneni, care a fost ucis şi 1 la porc mistreţ vânat în Fondul de Vânătoare 15 Măneşti, apartinand AJVPS Prahova), în județul Prahova sunt acum 17 focare de pestă porcină, informează Prefectura Prahova.

Totodată, au apărut alte cinci suspiciuni: 1 in comuna Poienarii Burchii-sat Carbunari, 3 in comuna Tirgsorul Vechi-sat Tirgsoru Vechi, 1 la porc mistret in Fondul de Vanatoare 33 Nucet, apartinand AVPS Cormorani. Analizele efectuate de DSVSA Prahova au iesit pozitive, ele fiind trimise pentru confirmare la IDSA Bucuresti.

Din cei 138 de porci care urmau să fie sacrificați preventiv la Poienarii Burchii, au fost ucisi 122, conform Hotararii CLCB din data de 16.07.2019. Toti porcii ucisi au fost ingropati in cele doua gropi avizate de comisia de avizare.

Autoritatile locale continua recensamantul suinelor din zonele afectate de PPA

Echipajele Inspectoratului de Politie Judetean Prahova au continuat controalele in trafic ale autovehiculelor care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe caile rutiere, astfel:

-filtre permanente: au actionat 9 echipe de control acestea verificand in total 72 de autoturisme din care nici unul nu transporta animale 
-filtre temporare: au actionat 12 echipe de control acestea verificand in total 100 de autoturisme din care nici unul nu transporta animale.

Astăzi, 18 iulie 2019, CLCB Prahova se întrunește într-o nouă ședință pentru a aproba planurile de măsuri pentru combaterea focarelor de pestă porcină africană pentru ultimele două confirmări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel