Pesta porcină, Giurgiu. Armata, chemată de prefect

Toţi porcii din Călugăreni vor fi ucişi, cu sprijin armat, în această săptămână, după ce în localitate au mai fost confirmate două cazuri de pestă porcină africană, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul judeţului Giurgiu, Adriana Puţaru. 

'În momentul de faţă, în judeţ există 23 de focare de pestă porcină africană în 20 de exploataţii, respectiv gospodării ţărăneşti. S-a finalizat uciderea preventivă a porcilor în localităţile Brăniştari, Comana, Budeni, Mihai Bravu şi în cursul săptămânii acesteia se va trece la uciderea porcilor în localitatea Călugăreni, unde au mai fost confirmate două cazuri de pestă porcină africană.

Ajutorul armetei, solicitat de autorități

Pentru uciderea porcilor din Călugăreni s-a solicitat sprijinul armat, este vorba de unitatea militară de la Mihai Bravu, care întotdeauna ne-a fost de mare ajutor şi ne-a ajutat necondiţionat', a afirmat Adriana Puţaru. În localitatea Călugăreni au fost recenzaţi 183 de porci. În total, în judeţul Giurgiu au fost ucişi 625 de porci de la apariţia primului caz de pestă porcină africană, la data de 7 septembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel