Pestă porcină. Gard între Franța și Belgia

Franţa construieşte un gard la graniţa cu Belgia pentru a preveni răspândirea virusului pestei porcine africane.

Franţa va ridica garduri de-a lungul graniţei sale Belgia pentru a preveni intrarea mistreţilor care ar putea răspândi pesta porcină africană, o boală gravă care ar putea afecta semnificativ industria cărnii de porc din Europa, transmite Reuters. Luna trecută, pesta porcină africană a ajuns în Europa Occidentală, doi mistreţi morţi fiind găsiţi în Belgia, ceea ce a provocat îngrijorări în rândul fermierilor din Olanda, Franţa, Germania şi Luxemburg, ţări aflate relativ aproape de locul descoperirii cazurilor.

Autorităţile chineze şi sud-coreene au interzis importurile de porci şi produse din carne de porc din Belgia, după descoperirea unui focar de pestă porcină africană în această ţară. După ce au instituit verificări amănunţite, au interzis vânătoarea şi alte activităţi, autorităţile din nord-estul Franţei vor ca până la sfârşitul acestei săptămâni să instaleze garduri de-a lungul graniţei Belgia, a anunţat un oficial de prefectura Meurthe-et-Moselle.

Virusul a fost descoperit în opt ţări din estul UE

După descoperirea mistreţilor morţi, Belgia a decis să sacrifice câteva mii de porci din zonă pentru a preveni răspândirea virusului către crescătoriile de porci. În 29 august, Bulgaria a anunţat că a finalizat gardul cu o lungime de 133 de kilometri de la graniţa cu România, în ideea de a preveni accesul animalelor migratorii infectate cu virusul pestei porcine africane.

Până acum, virusul a fost descoperit în opt ţări din estul UE, precum şi în Ucraina şi în Rusia. România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria sunt ţările cele mai afectate de pesta porcină africană, autorităţile şi fermierii fiind extrem de îngrijoraţi din cauza ritmului în care se răspândeşte epidemia. În august, România a confirmat cea mai gravă epidemie de la Al Doilea Război Mondial şi până în prezent, sacrificând aproximativ 350.000 de porci din cauza pestei porcine africane.

Germania, Spania şi Franţa sunt principalii exportatori de carne de porc din UE, blocul comunitar fiind al doilea mare exportator global de carne de porc după China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel