Pesta porcină, confirmată în Dâmboviţa

Pestă porcină
Pestă porcină

Pesta porcină a fost confirmată, marţi, în două gospodării din localităţile Gura Şuţii şi Fieni, dar şi pe raza fondului de vânătoare de la Neagra, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

'Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit astăzi, 21.01.2020, ca urmare a confirmării virusului de pestă porcină africană în două gospodării din judeţ precum şi pe raza unui fond de vânătoare, după cum urmează: 1 gospodărie în localitatea Sperieţeni- comuna Gura Şuţii; 1 gospodărie în cartier Berevoeşti - Fieni; 4 cazuri pe raza Fondului de vânătoare 27 Neagra. Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din cele două gospodării afectate, urmând a se continua supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul localităţilor', precizează Prefectura Dâmboviţa.

Totodată, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricţie (zona de protecţie şi zona de supraveghere) în jurul focarelor. 'În ceea ce priveşte confirmarea virusului la mistreţ pe raza fondului de vânătoare Neagra, s-a dispus îndeplinirea tuturor activităţilor prevăzute în planul de măsuri aprobat. Totodată, în cadrul şedinţei, au fost aprobate deciziile de stingere a focarului din localităţile Braniştea, respectiv Perşinari', mai informează Prefectura Dâmboviţa. De asemenea, având în vedere evoluţia virusului gripei aviare în România, autorităţile judeţene din Dâmboviţa au transmis notificări către toate primăriile din judeţ în vederea informării cetăţenilor şi anunţarea medicului veterinar din localitate pentru orice suspiciune de boală, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel