Pestă porcină africană: Porcii mistreţi din fondurile de vânătoare, în vizorul autorităţilor din Timiş

Prefectul de Timiş, Eva Andreaş, a cerut, luni, în cadrul unei şedinţe care a avut loc la sediul Gărzii Forestiere de Mediu Timiş, eliberarea autorizaţiilor de vânătoare pe toate fondurile de vânătoare pentru recoltarea cotelor de mistreţ stabilite conform Planului de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane în România. 

Având în vedere existenţa unor cazuri de pestă porcină africană în apropierea judeţului Timiş, Eva Andreaş a pus în discuţie problema porcilor mistreţi din fondurile de vânătoare din judeţ, întrucât există cazuri de îmbolnăviri cu pesta porcină africană din judeţul Arad.

'Au fost luate în discuţie inclusiv cazurile de îmbolnăviri la porcii mistreţi, dar şi necesitatea respectării cotelor de vânătoare la porci mistreţi din judeţul Timiş, având în vedere faptul că Decizia nr. 1 a Centrului Naţional de Combaterea Bolilor (CNCB) precizează clar că trebuie mărită cota de vânătoare la porcii mistreţi, pentru prevenirea apariţiei cazurilor de pestă porcină în zonele neafectate de îmbolnăviri', arată prefectul într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Prefectul Eva Andreaş a afirmat că va urmări în permanenţă situaţia din fondurile de vânătoare, pentru a se respecta decizia CNCB şi pentru a preveni apariţia în judeţul Timiş a unor cazuri de pestă porcină africană, din cauza porcilor mistreţi. La ora actuală se menţin, încă, măsurile de prevenţie pentru porcii domestici, fiind făcute în continuare controale pe şoselele de legătură cu judeţul Arad, pentru a preveni introducerea în Timiş a unor porci bolnavi. La şedinţa de luni au participat reprezentanţi ai Direcţiei Silvice, Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Timiş, ai fondurilor de vânătoare private din Timiş, ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, Inspectoratului de Poliţie Timiş, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel