Pesta porcină africană din Ucraina a alertat autorităţile din Tulcea

[] []

13 oct 2016 / 17:36
Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Prefectul judeţului Tulcea a solicitat autorităţilor reprezentate în Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLBC) planuri de acţiune pentru prevenirea apariţiei unor focare de pestă porcină africană (PPA) pe teritoriul judeţului.

Solicitarea survine informării transmise în urmă cu două zile de Ucraina autorităţilor române cu privire la apariţia a două focare noi de PPA în zona Kilysky (Chilia), regiunea Odessa, aflate la cea mai mică distanţă faţă de graniţa cu România în comparaţie cu toate focarele notificate până în prezent de ţara vecină.

'Va trebui să întocmim un plan de acţiune astfel încât fiecare instituţie să cunoască precis care îi sunt atribuţiile şi cum poate acţiona. Mai mult, în baza acestui plan putem avea soluţii pentru preluarea mistreţilor ce vor fi vânaţi pentru analize şi, eventual, deşi nu ne dorim acest lucru, a cazurilor nedorite de mortalitate semnalate în zona graniţei cu Ucraina. În cursul zilei de vineri, 14 octombrie, voi avea şi o primă discuţie cu reprezentantul Incineratorului de la Smârdan şi de asemenea vreau să găsim şi soluţii de transport pe apă corespunzătoare şi convenabile, în cazul în care va fi nevoie de aşa ceva', a declarat prefectul Marin Bădiţă, potrivit unui comunicat de presă.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26