Peskov, interviu dat în limba engleză pentru presa americană. A spus dacă Rusia va ataca o țară NATO. "Condiții ostile. Simțim că suntem în război" - VIDEO

Peskov a spus dacă Rusia va ataca o țară NATO. "Condiții ostile. Simțim că suntem în război" / Foto: Captură video PBS NEWS
Peskov a spus dacă Rusia va ataca o țară NATO. "Condiții ostile. Simțim că suntem în război" / Foto: Captură video PBS NEWS

Dmitri Peskov a făcut noi declarații despre posibilitatea ca Rusia să atace o țară NATO.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu intenționează să lovească sau să invadeze țările membre NATO decât dacă este forțată să facă acest lucru, scrie Interfax.

„Nu vrem să ne gândim la asta”, a spus el într-un interviu acordat canalului american de televiziune PBS, atunci când a fost întrebat dacă Rusia ar putea ataca o țară NATO.  

Peskov a mai spus că Rusia nu va ataca „dacă acest lucru nu se face în condițiile reciprocității”, adică dacă „nu ne obligă să facem acest lucru”, fără a explica exact la ce se referă când vorbește despre această obligație, știind deja că principala tactică a Kremlinului este de a genera și căuta motive pentru a-și putea justifica ulterior agresiunile.

Peskov, noi declarații revoltătoare la adresa NATO

El a numit extinderea NATO drept "îngrijorătoare", acuzând alianța că a făcut acest lucru în ciuda numeroaselor avertismente ale Rusiei. Același lucru este valabil și pentru perspectivele aderării Ucrainei la bloc, spune purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin. În același timp, el afirmă că alianța a continuat să facă acest lucru ”cu zâmbet și în mod repetat” chiar înainte de începerea operațiunii speciale ruse în Ucraina, amenințănd securitatea Federației Ruse.

NATO, potrivit lui Peskov, „nu este o mașină de cooperare și securitate, ci o mașină de confruntare”.

Peskov: Simțim că suntem în război

El a spus că Rusia se află în prezent într-o situație echivalentă cu războiul, dacă se ține cont de economia și comerțul mondial, și este nevoită să se adapteze la o astfel de situație.

"Aceste condiții (...) ne sunt ostile. Simțim că suntem în război", a spus purtătorul de cuvânt al președintelui rus, afirmând că acesta este rezultatul acțiunilor Occidentului împotriva Rusiei, care poartă un "război pentru comerț și economie."

Peskov a menționat sancțiunile care afectează grav acum Rusia, dar a uitat să vorbească despre motivul pentru care țara sa a primit aceste sancțiuni, despre faptul că au invadat Ucraina, fără a fi amenințați și fără a exista acele condiții ale reciprocității despre care tot el spune, încercând să justifice un posibil nou atac al Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel