Pescuitul interzis în România! Cât va dura prohibiția

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Pescuitul în scop comercial, recreativ devine interzis de astăzi și va ține până pe 7 iunie. Prohibiția are ca scop asigurarea protecției zonelor de depunere a icrelor.

Pescuitul devine interzis începând cu data de 9 martie 2023 și va rămâne așa până pe data de 7 iunie, inclusiv. Ministerul Mediului și cel al Agriculturii are în vedere pescuitul în scop comercial, recreativ al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale este interzis, potrivit monden.ro.

Unde se interzice perscuitul

Activitatea va fi permisă în apele care constituie frontieră de stat până pe data de 24 aprilie. În această zi începe prohibiția și în apele de frontieră.

Prohibiția din Dunăre, pe tronsonul care constituie frontiera de stat româno-bulgară și pe segmentul de frontieră româno-ucrainean, inclusiv Golful Musura va începe pe data de 16 aprilie și se va termina pe data de 30 mai.

Pescuitul este interzis în scop comercial și recreativ, dar și în zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum și lacul de acumulare Stânca-Costești. Prohibiția în cazul acesta începe de pe 9 martie până pe 7 iunie inclusiv. „Pentru lacurile de acumulare destinate producţiei de energie electrică, în perioadele de prohibiţie este interzisă scăderea dirijată a nivelului apei, în scopul asigurării protecţiei zonelor de depunere a icrelor, cu excepţia considerentelor de prevenire a calamităţilor naturale”, se menţionează în actul normativ amintit.

Cei 1.100 de pescari care depind de resursa piscicolă din Delta Dunării, vor avea permis să prindă doar scrumbie și nu vor primi compensații financiare, așa cum primesc pescarii din alte state europene.

Prohibiția la știucă este în perioada 1 februarie – 15 martie (43 zile).

Prohibiția la șalău și biban este în perioada 20 martie – 7 iunie (72 zile).

Prohibiția la păstrăv este în perioadele 1 ianuarie – 31 martie 2022 și 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023. Restricția se aplică pentru speciile de păstrăv indigen, curcubeu și fântânel, pescuitul păstrăvului de mare fiind interzis pe tot timpul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel