Personalul didactic auxiliar, fără gradația de merit începând cu 2012

bibliotecar
bibliotecar

Personalul didactic auxiliar din învăţământ nu va mai beneficia, începând cu 2012, de gradaţia de merit, care reprezintă 25% din salariul de bază, potrivit metodologiei care reglementează acordarea acestui drept, criticată de sindicalişti.

"Considerăm că este o discriminare şi o lipsă de recunoaştere a importanţei pe care o are personalul didactic auxiliar într-o unitate de învăţământ. Gradaţia de merit se acorda pentru activitatea deosebită, iar efortul bugetar nu era atât de mare, însă pentru colegii noştri sumele primite în plus înseamnă foarte mult. Din păcate, Ministerul Educaţiei continuă să îşi bată joc de angajaţii din învăţământ", a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.

Sindicaliştii spun că au făcut deja demersuri către Comisia pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, pentru modificarea actului normativ prin care personalul didactic auxiliar nu mai beneficiază de gradaţia de merit, scrie newsin.

Această măsură ar urma să afecteze circa 17.000 de angajaţi ai unităţilor de învăţământ, reprezentând personalul didactic auxiliar, respectiv: bibliotecari, laboranţi, informaticieni, secretari, potrivit FSLI.

Potrivit sindicaliştilor, salariul de bază al unui bibliotecar este de 940 de lei, iar dacă ar primi gradaţia de merit, acesta ar ajunge la 1.175 de lei. Salariul unui informatician ar creşte de la 992 de lei la 1.240 de lei, cel al unui laborant ar creşte de la 899 de lei la 1.123 de lei, iar salariul unui secretar ar ajunge de la 964 de lei la 1.205 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel