De ce au personaje celebre din desene animate culoarea GALBENĂ

Foto de Justin Lim pe Unsplash
Foto de Justin Lim pe Unsplash

Cele mai iubite şi cunoscute personaje din desenele animate, cum ar fi Minionii, SpongeBob sau Pikachu, sunt colorate cu galben, iar explicaţia ştiinţifică este neaşteptată. 

Culoarea galbenă este adesea utilizată în publicitatea pentru copii, deoarece această culoare este asociată cu emoţii pozitive, motiv pentru care o poţi vedea în logo-uri pentru jucării Lego, Hot Wheels, Crayola şi multe altele. Nu este o coincidenţă. În marketing, galbenul este de obicei folosit pentru ambalarea produselor folosite pentru distracţia celor mici.

Galbenul avertizează în caz de pericol

Culoarea care predomină în desenele animate nu are însă o semnificaţie complet pozitivă. Este vizibilă, ceea ce o face o alegere bună pentru diferite tipuri de anunţuri care trebuie văzute de la distanţă şi care atrag atenţia. Acesta este motivul pentru care galbenul este utilizat la semafoare, indicatoare rutiere şi multe altele.

În plus, aceasta este una dintre culorile pe care le foloseşte natura pentru a trimite semnalul „Stai departe!”. Galbenul poate fi văzut la insectele care înţeapă, albine, viespi, şerpi veninoşi şi alte animale periculoase. Cu toate acestea, acest lucru încă ne face să fim atenţi, motiv pentru care a început să fie folosit în multe sfere, inclusiv în desene animate, scrie clickpentrufemei.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel