Ce se întâmplă cu persoanele vaccinate în alte țări cu vaccinuri nerecunoscute de România. Gheorghiță, decizie: Am primit solicitări

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre situația celor care s-au vaccinat în afara țării cu vaccinuri nerecunoscute în România.

Românii care s-au vaccinat în alte țări cu vaccinuri nerecunoscute de autoritățile române, cum ar fi Sinovac sau Sputnik, sunt considerate persoane cu istoric de trecere prin boală și se pot revaccina cu schema completă, spune coordonatorul CNCAV, col. Valeriu Gheorghiță.

"Persoanele vaccinate în afara țării cu vaccinuri de neautorizate de Agenția Europeană a Medicamentului - Sinovac, Sputnik etc. - acestea nu sunt recunoscute și folosite în România. În aceste situații, la cerere, persoanele se pot revaccina, deci practic își reiau schema de vaccinare, după minim 30 de zile de la completarea schemei efectuate cu acele tipuri de vaccin. Practic, se pleacă de la principiul unei persoane care are istoric de trecere prin boală și se poate vaccina cu schema completă”, spune Valeriu Gheorghiță.

El spune că autoritățile au primit mai multe solicitări de la persoane vaccinate în alte țări cu vaccinuri nerecunoscute.

"Am luat această decizie pentru că am primit mai multe solicitări în acest sens de la persoane vaccinate în alte țări cu vaccinuri neautorizate și nerecunoscute în Romania si față de care încă nu avem suficiente date de eficacitate și eficiență. Atunci este absolut firesc ca aceste persoane să poată beneficia de vaccinare cu vaccinurile autorizate și recunoscute în România”, conchide coordonatorul CNCAV.

Un nou maraton de vaccinare în București

Întrebat dacă în Capitală va mai exista un centru de vaccinare non-stop, Valeriu Gheorghiță a răspuns că are în plan pentru perioada următoare organizarea unui maraton în mai multe centre de vaccinare din București, însă trebuie "definitivate toate detaliile logistice legate de personalul medical”.

Va fi câte un centru de vaccinare cu capacitate mai mare în fiecare sector și simultan se va organiza maratonul.

"Nu pot să vă dau la acest moment perioada în care se va desfășura acest eveniment, dar cât se poate de repede, în următoarele două săptămâni”, a spus medicul.

În plus, fiecare centru de vaccinare și fiecare județ împreună cu Direcția de Sănătate Publică poate să extindă programul centrelor de vaccinare în funcție de cereri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel